הסיפור שלנו

רביבה וסיליה נפתח ב-15 באוגוסט שנת 1988 בנווה רסקו, רמת השרון ע”י רביבה אפל, סיליה רגב ונירה קולודני.
הרעיון היה להקים מקום שיאפשר להציע אוכל ועוגות לבתי קפה וללקוחות פרטיים. כבר עם פתיחתו, הצליח להביא בשורה חדשה כאשר הציג סגנון חדש של אפייה ואירוח שלא היה מוכר עד אז בישראל – אפייה צרפתית מסורתית תוך שימוש בחומרי גלם שלא היו מוכרים לרוב הקהל בישראל.
המקום צבר מוניטין במהירות רבה, אולי בגלל הבשורה החדשה, אולי בגלל השם היוצא דופן. כעבור שנה נפתח גם בית קפה קטן באווירה מיוחדת וביתית, שהפך במשך השנים למוקד עלייה לרגל גם לאנשים מחוץ לשכונה.

רביבה וסיליה אופות קונקורד

רביבה וסיליה אופות קונקורד. מתוך ידיעות אחרונות

…פגישה מקרית עם חבר הביאה אותי למרכז מסחרי מיושן בסביבה שקטה וירוקה בשכונת נווה רסקו שברמת השרון. זו היתה ההתחלה. הרעיון היה לפתוח ביחד עם חברתי נירה מקום שבו אני אעסוק באפייה והיא תטפל בלקוחות. בשלב השיפוצים של המקום הצטרפה אלינו סיליה, שאותה הכרתי כמה שנים קודם לכן כשהגעתי אליה כדי ללמוד בישול. החלטנו לקרוא למקום “רביבה וסיליה” על שם השתיים שבמטבח…

השנים חלפו והמקום גדל, התפתח ועבר שינויים רבים. כיום המקום כבר אינו בית קפה שכונתי קטן, אלא מותג בתחומי הבישול, האפייה והאירוח שיצא מגבולות רמת השרון והגיע עד לעיר הגדולה תל אביב. לרביבה וסיליה מסעדה ברמת השרון ומסעדה ומעדנייה במתחם G צמרת בתל אביב.